W.T. International

W.T. International is nu Platinum partner van Guardian360

W.T. International is nu Platinum partner van Guardian360

22 juni 2022

ICT-bedrijf W.T. International b.v. uit Capelle a/d IJssel is tot Platinum Partner benoemd door Guardian360. Er zijn in Nederland pas 6 bedrijven die zich Platinum Partner mogen noemen van het in Nederland ontwikkelde high-end security platform.

Maarten van der Hoek, CEO van de W.T. Group en Jeff Scipio, Partner Director van Guardian360 gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van cyber security en de urgentie van een goede oplossing voor het MKB:

Hoe groot is de dreiging van hackers voor bedrijven momenteel?

Maarten: “Cybersecurity ontwikkelt zich razendsnel: hackers blijven ontwikkelen en worden steeds slimmer. Experts moeten dit proberen bij te houden, maar ze zijn met weinig, staan onder grote (werk)druk en de kennis wordt steeds schaarser.

Cyber security is als onderwerp tegenwoordig vrijwel dagelijks in het nieuws. De dreiging is significant. Er kunnen zo’n 5-7 kwetsbaarheden per dag bijkomen, keer 30 dagen, dat kún je simpelweg niet meer handmatig bijhouden, daar is tooling voor nodig. De digitale ellende wordt alleen maar erger. Als bedrijf heb je behoefte aan een steengoede IT-manager en een ontzettend goed digitaal system dat continu blijft scannen.”

Maken hackers onderscheid in bedrijven of is de dreiging voor elk bedrijf even groot?

Maarten: “Je zou denken dat grote bedrijven met enorme omzetten het snelst een doelwit zijn, maar het zijn juist kleine bedrijven die een makkelijke prooi zijn. Zij hebben vaak een lager securitybudget en denken al gauw dat hun data niet van belang is. Maar het gaat niet om jouw data, het gaat om jouw systemen: die bieden toegang tot volgende stappen, namelijk het sturen van spam etc. Als de kleine bedrijven makkelijk te raken zijn, wordt het voor grote bedrijven spannender en moeilijker”.

Jeff vult aan: “kleinere bedrijven vergeten nog wel eens dat ze onderdeel zijn van een grotere keten en daarmee juist een belangrijke schakel zijn. Het gaat niet alleen om dreiging en “diefstal” van data, het gaat ook om het platleggen van systemen, waardoor de continuïteit van bedrijven in gevaar komt. Dus je kunt je werk niet doen, dat levert veel extra schade op in de gehele keten”.

Wat is de meest gemaakte inschattingsfout door bedrijven als het gaat om veiligheid van data en systemen?

Maarten: “bedrijven denken dat het (te) complex en (te) duur is en kunnen zelf moeilijk inzichtelijk maken wat deze investering oplevert of bespaart. Daarnaast denken ze ‘ik kom toch niet aan de beurt’.

Bedrijven overschatten wat ze aan maatregelen hebben gedaan en ze onderschatten de gevaren. Als je data op straat komt te liggen of als je systemen zijn platgelegd, dan is hier ook niet altijd direct een oplossing voor. Het kan dagen duren en de schade kan daardoor aanzienlijk groot worden. Ook al huur je zogenaamde experts in op het gebied van data beveiliging, je bent als bedrijf altijd verantwoordelijk voor de controle hiervan.

Welke oplossing biedt Guardian360?

Jeff: “Bij Guardian360 zien wij informatiebeveiliging als een continu proces: voor optimale informatiebeveiliging moet de driehoek van mens, proces en technologie ieder uur van de dag naadloos samenwerken. Het platform van Guardian360 ondersteunt (IT-)organisaties hierbij, o.a. door continue webapplicaties en netwerken (interne en externe) te scannen op IT-kwetsbaarheden en door de resultaten hiervan in een overzichtelijk dashboard weer te geven. Daarnaast bieden we organisaties tooling waarmee zij mogelijk hackers in een vroeg stadium kunnen detecteren en daardoor buiten de deur kunnen houden. Gevonden IT-kwetsbaarheden kunnen ook gevolgen hebben voor de normeringen en compliancy. Ons dashboard maakt dit inzichtelijk waardoor zij weten wat zij moeten doen om te voldoen aan deze normeringen en compliancy. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, GDPR/ AVG, ISO, NEN en BIC.

Waarom hebben jullie voor W.T. International als Platinum Partner gekozen?

Jeff: “Guardian360 biedt haar diensten heel bewust alleen aan via partners. Binnen de groep Guardian360 partners hebben we 6 Platinum Partners in de Benelux. De Platinum Partners onderscheiden zich vanwege hun expertise, kennis van ons platform en de wijze waarop zij hun klanten ondersteuning bieden met betrekking tot ons platform.

W.T. International heeft sinds drie jaar een speciale tak van cybersecurity adviseurs, die bedrijven helpen te voldoen aan de huidige regels en normeringen. Bij W.T. International en de andere bedrijven die onder de W.T. Group vallen vind je een brede expertise in meerdere specialisaties, zoals compliancy consultancy, cloud services en netwerkbeheer. Daarnaast biedt het bedrijf training, door middel van workshops en e-learning en bouwen ze webapplicaties en websites die voldoen aan de veiligheidseisen van nu. Bij de W.T. Group is kennis op al die vlakken!

“Data security blijft mensenwerk, dus je zoekt ondernemers met hetzelfde DNA als Platinum Partner. Dat vinden we terug bij W.T. International. Technische kennis en expertise zijn belangrijk, maar het gaat vooral om een gedeelde visie hoe we samen de wereld een stukje veiliger maken.”

– Jeff Scipio, Partner Director Guardian360

Waarom kiest W.T. International voor Guardian360?

Maarten: “een traditionele scanning-oplossing scant 1 keer. De kracht van het Guardian360 platform is dat er continu wordt gescand door meerdere scanners en er wordt gealarmeerd bij nieuwe dreigingen. Heel eerlijk: zo’n systeem doet een fictieve aanval op je netwerken. Die moet je dus vertrouwen. We houden het daarom het liefst zo lokaal en dichtbij mogelijk, want stel dat er kwetsbaarheden worden ontdekt, hoe wil je daar dan mee omgaan?

Het platform van Guardian360 maakt connectie met systemen van de klant en gebruikt hiervoor data van de klant. Het is voor ons een prettig idee dat de data in het datacentrum in Nederland blijven en dat in geval van nood hierbij ook het Nederlands recht van toepassing is. Daarnaast is er wereldwijd nog geen enkele scanner die dit koppelt aan afwijkingen van NEN, ISO, GDPR etc.

Door het gebruik van Guardian360 kost het onze compliancy advisors minder tijd om inzage in de status te geven. 

Welke voordelen biedt het platform voor klanten van W.T. International?

Maarten: “het platform is zo ontworpen en ingericht dat we heel snel nieuwe klanten kunnen onboarden. Als platinum partner kunnen we het op heel korte termijn uitrollen en inzetten. Als de klant over voldoende IT-kennis beschikt, kan hij ook meekijken. Het dashboard is ontzettend transparant en overzichtelijk ingericht. Maar het maakt vooral onze eigen werkzaamheden inzichtelijk en controleerbaar. Onze klant is zelf verantwoordelijk voor het controleren van zijn IT-manager of partner, om te zorgen dat data veilig is. Dit is met de tooling van Guardian360 heel goed inzichtelijk te maken.  

Sinds een paar jaar komen bedrijven zoals Guardian360 ook met betaalbare oplossingen, juist voor kleine bedrijven, omdat die het net zo hard nodig hebben.

Daarnaast zijn de diensten flexibel in te richten en dus in staat mee te groeien met de klant.

Wat moet je doen als je als (toch) bedrijf te maken krijgt met een cyber-aanval?

Maarten: “Meteen contact opnemen met onze collega’s van W.T. Privacy. Onze specialisten staan direct klaar om je te helpen de schade zoveel mogelijk te beperken”.

Welke rol spelen medewerkers/mensen in deze beveiligings-incidenten en hoe belangrijk is dit?

Maarten: “Informatiebeveiliging kan voor een groot deel geautomatiseerd worden door de juiste ICT-partner. Maar in bedrijven werken mensen en veilig werken begint bij bewustwording. Daarom bieden W.T. International en Guardian360 verschillende trainingen, interactieve workshops en informatieve whitepapers om het bewustzijn onder medewerkers te vergroten”.

Dit najaar organiseren W.T. International en Guardian360 een aantal inspirerende sessies over data-beveiliging en veilig omgaan met data voor bedrijven, Business & Ballen. Heb je interesse in deelname aan een van deze sessies of behoefte aan een advies op maat? Neem dan contact op met Marcel van Gaalen (marcel@wtgroup.nl) of met Vincent Vermeer (vincent@wtgroup.nl).